School: An Corrbhaile

Corbally, Co. Clare
Máirtín Mac Coitir

1. (continued from previous page)
    an ainm sin air mar tá cor mór ar an mbóthar Chill Chaoidhe go Corr-bhaile. Iascaireacht is mó a dheineann siad ann. Iascairí is mó abhí ann fadó agus bhí breis is dacad naomhóg ann nuair abhí an bainrioghan Victoria í réim i Sasana. Áit mhór iascaireachta dob eadh é go mór mhór an fhairrge fé bhun Caisleáin an Bheal' Doird.(?)
    Tá tobar beannuighthe ann ar a tugtar tobar Bhreandáin. Deirtear gur tháinig Naomh Breándán i dtír ann ag lorg fear le h-aghaidh seoltóirechta agus deirtear go ndeaghaidh deicneabhar fear in éineacht leis.
    Rugadh agus tógadh i gCorr-bhaile mé agus is ann a rughad mo mhuinntir. Do bhí cuid mhaith daoine i gCorr-bhaile fadó ach táid go léir imthighthe anois.
    Beannacht Dé Dhílis len a n-anamnacha. Daoine ana- chrúa
    cneasta dob eadh iad san agus ní dheanfaidís aon díoghbháil ná dochair don na daine mór thímceall ortha mar a dheineann na daoine atá ann anois.
    Na daoine atá ann anois nílid ábalta faich a dheanamh mar táid ró-leisceamhail. Tá cuid beag iascairí i gCorr-Bhaile anois agus biónn siad ag iascaireacht le líontasa bhFoghmhar
    Máire Ní Eochaidhe
    Corbally, Co. Clare