School: Cuar an Chláir (B)

Cooraclare, Co. Clare
Liam Ó Lioghda

1. (no title) (continued)

Bhí fear ann cead bliadhain ó shoin agus bé an ainm a bhí air ná Séan Mac Clúmhain...

(continued from previous page)
    Tá tigh mhór siar ón áith a rugadh mé fhéin. Bhí tighearna talmhan ann fadó agus sé an ainm a bhí air ná Ó Dúbhain. Is le Ó Lílse an áith anois. Do bhí cúinne thuas sa bhfalla agus deirthear go raibh ór istigh ann. Cuaidh beirt fhear ann cun an t-ór do goid. Nuair a cuadhar ann do tháinigh caphall agus do cuir sé amach iad agus nior thógadar an t-ór.

Bhí bean in aice Dúnbheag fadó.

Bhí bean in aice Dúnbheag fadó. Lá amhain do cuaidh sí amach san tráigh ag bailiú truisghe. Do áirg sí Aifhreann fe'n dthalamh. Do cuaidh sí síos ar a glúnai agus do tháinigh "Chalice" isteach ina láim agus bhí sí ag leigheasiú daoine leis. Níor leigheas sí a clann féin leis mar do fuaireadhar bás. Níor léigheas sí aoinne as san amach.

Bhí fear ann fadó agus bé an ainm a bhí air ná Seán Dé Brún.

Bhí fear ann fadó agus bé an ainm a bhí air ná Seán Dé Brún. Lá amháin bhí sé ag dul go dtí an aonach i Sráid na Cathrach. Do bhí muc aige agus nuair bhí sé in aice na trágha táinig fear amach ó'n taoidhe agus do ceannaigh sé an mhuic
    Mrs Charles Cullinan
    Dangananella East, Co. Clare