School: Durrow

Durrow Demesne, Co. Offaly
P. Ó Coinín

4) BURNER
    Soitheach é seo a freagruigheann don "saucepan" in áiteannaibh eile. Má's mall beirbhughadh uibhe deireann bean a tighe " Níl aon mhaith sa 'burner' "

5) CROFT
    Gort intreabhtha nó páirc ingheilte é seo. Sampla eile é seo de nuabhéarlughadh agus bhreisbhéarlughadh an cheanntair.

6) "THE HOLLOWS"
    Is mó áit sa pharóiste go mbíonn "The Hollows" mar ainm air nó "The Long Hollow" Na h-isleáin idir iomairí gainmhe atá igceist agus an Eiscir Riada fá ndeara na gnéithe talmhan so.

7) "YEARS ON TOP OF YEARS"
    Sin began béarla chualas cúpla uair ó sgéaluidhe agus é ag trácht tar rud do thárla bliadhanta agus bliadhanta ó shoin.

8) "EST"
    "Est" is eadh mar sontar "east". Sin mar thug seanchaidhe air. Deireann sé chomhfhuaim le "test" sa bhéarla.
        1. buildings
    Languages