Scoil: Aill Bhéil an Tulaigh

Corkscrew Hill, Co. Clare
Máire Ní Chatháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ins an bportach la amháin agus chuadar abhaile gan an teine do mhúchadh. Dubhairt a mathair leó dul go dtí an portach agus an teine do mhúchadh. Nuair a chuadar go dtí an teine do bhí an leipreacán ann ós cómhair na teine. Nuair a chonnaich se iad do rith sé isteach i bpoll. Do rith siad ina dhiaidh agus níor fheacha siad an leipreacán sin ó shoin.
  2. Murdhuach
    Bhí an Mhurdhuach ina cómhnaidhe ins an bhfairrge.Bean áluinn do beadh í, Do bhí fear ina chómhnaidhe in-aice leis an bhfairrge. Bhí sé ana saidhbhear. Bhí fíon aige isteach i seomra. Tháinigh an Mhurdhuach ón bhfairrige agus bhí sí ag ól na fíóna. Lá amháin do ghearr an fear í agus do chuaidh sí isteach ins an bhfairrge
    an fhairrge clúdaighthe le fuil.