Scoil: Aill Bhéil an Tulaigh

Corkscrew Hill, Co. Clare
Máire Ní Chatháin

1. Sgéal
    Bhí fear ann fadó agus bhí bean aige agus bhí sí i gcomhnaidhe ag déanamh rudaí neamhceart. Fé dheire do mhairbh sé an mhuc deireannach a bhí aige agus dubhairt sé léi píosa feola do cuir síos lé gach ceann cabaiste.
    Oidhche amháin tháinig sé abhaile agus d'fhiafruigh sé den mhnaoí cá raibh a dhinnéir. Dubhairt sí gur chuir sí an fheoil síos lé gach ceann cabáíste amuich 'san gairdín. B'éigean dóibh annsan an teach d'fhágaint lé bochtanas agus dubhairt sé léi an doras a dúnadh. Do strach sí an doras as na h-innsí. Chuadar annsan go dtí coill, agus chuadar suas ar crann agus thug
    AT1386: Meat as Food for Cabbage
    AT1653: The Robbers under the Tree