School: Clochar na Toirbhirte, Sráid an Mhuilinn (roll number 2278)

Millstreet, Co. Cork
An tSr. Caoimhín

1. (continued from previous page)
    n-árd Aingeal, A Mhaigdin ró - dhiadha guidhim cúgar go h-umhal gan mó tréigint san aimsear etac (dangerous, windy() go scaradh anam le colann agam i bhfiadhnaise do Mhic mhór grádhaig fein in Ainm an Athar srl.
  2. Altuighadh t'réis bídh.
    Céad moladh agus altuighadh le h-Íosa Críost de cionn ar itheamar agus a bhfuil gan ithe againn do bhí na cúig míle pearsana do rionn Dia le cúig aráin agus leis an dá iasg, crotha ó'n Rígh glórmhar istig agus amuigh ar ár gcuid agus ar ár gComhair-roinnt.
    Toil Dé go ndeinimíd, dlighe Dé go seacnaimíd, ár aon thoil féin go smactaimíd, srian le nár d Teanga go gcuirimíd, ag moladh agus a gradhú Dé go rabaimíd go h-uair ár mbáis.
    Aifreann dé ná leog uait.
    Má fluich fuar a bheidh an lá,