Scoil: Cnoc Sceach, Clanna Caoilte (uimhir rolla 11424)

Knockskagh, Co. Cork
Liam Ó Ruairc

1. (gan teideal)

bhí sean duine ón Rosmór ag dul abhaile oidhche ó Chlannacaoilte agus bean éigin dea na cómharsain sa trucaill aige.

Bhí sean duine ó'n Rosmór ag dul abhaile oidhche ó Chlannacaoilte agus bean éigin des na cómharsain sa trucaill aige. Nuair a bhíodar i ngiorracht cúpla míle do'n baile d'airigheadar chúcha an fothram agus an gleo. Ba ghearr gur ghaibh an sochraid anuas an bóthar na gcoinnibh. Dhruid fear an chapaill isteach sa díog uatha agus stad sé a chapall ann. D'aithnigh sé a lán dá raibh ann - daoine abhí curtha le bliadhanta fada roimis sin agus d'fhéachadar air ach níor thug aoinne iarracht ar focal a labhairt. Nuair a bhiodar uile gabhtha thairis. ghluais sé chun bóthair arís agus níor tharraig sé srian go dtí gur shrois sé a thig féin agus fuar-allus tríd le neart sgannradh. Amáireach
    Séamus De Naodhach
    Garranecore, Co. Cork