Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Ar an leathanach seo

1. Do bhí fear ann uair agus bhí sé pósta agus bhíodar ana bhocht. Do bhí aon mhac amháin acu agus isé an ainm a bhí air ná Diarmuid.
    Do bhí ana chion acu ar Dhiarmuid mar buachaill ana mhaith do b'eadh é chun oibre. Lá amháin do thug an fear bocht fé ndeara go raibh rud éigin tagaithe ar Diarmuid mar ná raibh aon chaint aige
    D'fhiafhruig an fear bocht de'n mhach a raibh sé breóite agus dubhairt an mac go raibh. Do chuaidh sé a chodhladh an oidhche sin agus níor chuaidh sé ag sgoruidheacht in-aon-chor mar ní raibh sé ábaltha.
    Nuair a tháinig an mhaidean do bhí sé ana bhreóite agus níor eirig sé in-aon-chor an lá san. Ansan do chuaidh ráfla amach go raibh breóiteacht
    Nóra Ní Chéilleachair
    Com an Ghadhair, Co. Cork