School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Scéilín Grinn
    Bhí bean ann uair agus bean ana aerach do bheadh í. Aon oidhche amháin do chuaidh sí ag sgoruideach agus do bhí sé ana dhéanach nuair a bhí sí ag teacht abhaile agus bhí eagla uirthi roimis na púcaí
    Nuair a bhí tagaithe leath de'n t-slíghe do chonaic sí fear mór bán ina sheasamh in áirde ar an gclaidhe. D'fhiafraigh an fear di cá raibh sí ag dul agus dubhairt sí leis well God knows I don't know where am I going mar you knocked the life out of me. Do chuaidh an bhea abhaile agus chuaidh sí a chodhloadh agus níor airig sí ar feadh dá lá na dhiaidh san le sgannradh agus ní téigheadh sí ar an dtaobh amuigh de'n doras aon oidhche as san amach
  2. Scéilín Grinn