School: Meall an tSrutháin (roll number 2117)

Maulatrahane, Co. Cork
Dll. Ó Luasaigh

1. I
    Céad glóire leat-sa a Athair atá go cómhachtach ins na Flaithis. A siorraidhe buan í h-ainm in intinn gach n-aon. Do dhein gach nídh do cheapadh do chúm an t-aer sa thalamh. Is na reiltean úd ag taithneamh gach oidhche ar a spéir.
    II
    Dhá luighead lé radh na beacaid do thug dóibh ceár bhréagh beata. Cé go neigheadar údar mhatha amhail a min sa léan. An fhaid a bhíonn an ghrian ag taithneamh go gnosaoid leo gcuid meala mar stór i gcóir a chaithe ins i Gheimhridh leo féin.
    III
    Ara dthugúir-sé fé ndeara an cómhartha cath na leanbh Nuair a dhírig sé ar an dtalamh mar ghrádh dhíbh go léir. Cé go rugadh é go dealbh i mainséar mór na n-asal. Ar lár a Gheimhridh ghairbh gan aoibhineas gan aon
    IV
    Nuair d'eirig sé suas i bparsain níor ghlac sé léas ar thalamh. Níor gheibhidh i fiadach le marcaig is níor ghráid acamh i ghéim níor thuig ar chuairt nár h-alla Ní gheihidh go táire an reagadh. Ní raibh in dúil in úgad an ceanna acha fíor-uisge caol.
    V
    Title mór mar bheasaim Íosa Críost do chaitheamh