School: Baile Uí Dhuibhne

Baile Uí Dhuinn, Co. Kerry
Seán Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    an bpúca gur thug sé saor sabhálta go dtí na dhoras féin é ar an lios. Do chaith sé annsan dá dhrom é 's thug a bhuidheachas do arís, is dúbhairt in aon chruadh-chás dá mbeadh sé go deó, ná raibh le déanamh aige, ach glaodhach ar féin agus go dtiocfadh sé i gcabhair air gan teip.
    Níor bhfada 'na diaidh san go raibh an fear céadna ag teacht arís ó'n aonach, agus é, go an-dhéanach san oidhche. Agus é ag gabháílt thar an "gCam Caoc" anuas do phreab an Sprid amach ar an mbóthar roimis. "Taoin tú agam ar deire a bhuachaill"! ar sise. Do rug sí isteach air is bhí sí á shuathadh 's á traochadh go dtí gur chuimhnig sé ar an bPúca. "A Phúca! a Phúca"! ar seisean. "Teastuigheann do chabhair uaim." "Táím annso, a bhuachaill" arsa an Púca, ag preabadh tar claide amach. Dhein sé fé an Sprid, 's níor bhfada bhíodar
    S. Ó Loingsigh
    Múinteoir