Scoil: Clochar na Fáirche (uimhir rolla 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Ach ní amhlaidh abí an scéal ag an gcaomhnoir nuair bhí an t-airgead aige. Níor bhac sé leis an nGearaltach agus bhíodh sé ag imtheacht ar na sráideanna ag iarraidh déirce Bhí inghean an fhir eile sa gcoláiste agus sa samhradh bhíodh laethe saoire aice. Nuair tháinig sí abhaile chuaidh sí go dtí an baile mór lá. Cheannaigh sí go leor rudai agus ní raibh sí indon iad do thabhairt abhaile Chonnaic sí buachaill na sheasamh ag coirnéal na sráide agus ba chosmhail le ceannaidhe mála é Cé bheadh ann acht an Gearaltach agus ní raibh aon aithne aice air. D'iarr sí air cuid de na h-earraidhe d'iomcar dhi. Rinne sé amhlaidh. Tháinig sé go dtí an teach leithi. Nuair bhíodar ag an ngeata chonnaic sí a h-athair agus a máthair ag féachaint amach trid an bhfuinneóig agus iad ag gáiridhe nuair a chonnaic siad an Gearaltach D'aithnigh siad é. Nuair chonnaic siad an gothadh a bhí air thosuigh siad
    AT0611: The Gifts of the Dwarfs
    Bríghid Ní Fhloinn