Scoil: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    san oidhche ambháireach mar chodhlochadh Naomh Pádhraic. Cé é sin romhat tá na hasbail. Cé é sin do dhíaidh ta na haingle. Cé é sin ar thaobh do láimhe deise ta naoí ndeóra de uisge an Domhnaigh a chuir Muire liomsa ón tobar seo go tobar Phádhraic. Tobar Pádhraic atá mé iarraidh teachín beag sa ngleann tobar doimhin in a bharr coinneall in a lár Muire is a Mac Brífhid is a brat. Dp dhá láimh a Chríost anall tharrin ó nocht go dtí bliadhain ó nocht.
    Trí lán roilg Phádhraic thomba Chríost Oileán na naomh theampall na Róimhe thobar Rí an Domhnaigh do bheannachtabh le hanam na marbh.
    Luigim ar mo thaobh deas. Codhluighim ar mo thaobh clí. Duitighim de'n fhear is measa. Teighim leat fhein a Íosa Chríost.
    Padhraic Ó Cualáin
    Cáit Ní Cúaláin