School: An Cnoc (Leitir Mór)

An Cnoc, Co. Galway
Teachers:
Bríd Puirséal Máire, Bean Uí Dhuibheagáin

1. (continued from previous page)
    gan aon ghleó bionn sgéalta dá naithris aca. Sin iad na sgéalta is fearr agus is fuide is féidir a fhaghaill mar ní éisteadh siad leo acht sgéalta fada a cuirtear suim ionnta.
    Pisreóga faoi shocraoide agus faoi thinneas
    Nuair atá an corp dá thabhairt amach tugtar amach ó'n doras ó thuaidh é sin pisreog atá aca. Ag an reilig freisin tugann daoine an chonra timcheall na reilige má bhionn an duinn i bhfad go dona Nuair atá duine ann idteach má thagann aoine ag iarraidh splannc craitheann siad go maith é le nach mbeadh tada de'n luaithe ann. Deir siad dá dtugadh siad an luaithe amach leó go dtabharfadh siad an tinneas leo. Ní maith leo splannc ar bith a leigint amach má tá aon duine tinn 'sa teach, ar fhaitchios go dtabharfadh siad an tinneas ar an dteach.