School: Inistrághamhóir (roll number 15449)

Inis Treabhair, Co. Galway
Teachers:
Antoine Ó Loideáin Cláir P. Nic Gabhann

1. (continued from previous page)
    go dtáinich an mháthair ar chapall bán. Chuaidh sí un cainnte leis an inghean. Dubhairt sí leithe gan a h-athair do phósadh mara bfuighfeadh sé culaidhe gloine dhuit. Cúaidh a máthair amach annsin agus chuaidh sí ar an gcapall agus chuaidh sí síos an bóthar arís. Nuair a bhí an bhean imtighe tháinich an fear. Dubhairt sí leis go bphósadh sí é d’á bfuighfheadh sé culaigh ghloine dí. Dubhairt sé go bfuighfeadh. Cuaidh sé amach agus chuaidh sé ag siubhal agus chaith sé seachtmain amuigh. Tháinich sé annsin agus an chulaidh gloine aige. Thúg sé an chulaidh ghloine dó’n cháilin.
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Brighid Ní Conghaile