School: Loch Con Uidhre (Lochán Iarthach)

Loch Conaortha, Co. Galway
Micheál Mac Aodhgáin

1. (continued from previous page)
    boiligdín léithe. An faid is bhí sí amuigh gheárr boiligdín an mála a raibh sé ann is chuir sé a lán cloch san mála is d'imthigh sé abhaile go dtí na máthair. Dubhairt an chailleach go raibh boiligdín ann trom ó d'imthig si fhéin ina coille.
    Chroc sí an mála ar a drom is caith sí an mála bhí aicí síos san simléar is thuit an tóin as an bpota nuair a bualcadh na cloca air is sgól se na cailleacha bhí timceall ar an teatach.
    D'imthigh an chailleach arís go teach boiligdín is thug sí boiligdín léithe is dubhairt sí go mbeadh sé ar a dinnéar aicí ambarach. Nuair a tháinic an cailleach abhaile, dubhairt sí leis an gcailín aimsire boiligdín a
    AT0700: Tom Thumb
    AT1121: Ogre's Wife Burned in his Own Oven