Scoil: Baile an Churraigh

Ballincurry, Co. Galway
A. L. Ó Maoileannaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ar mo bhean. Bíonn sí ag riopáil mé. "Sé an rud is féarr dul anóis as an áit seo. Anois, adéir Sean, stop annseo go dtí an lá a thiocfaidh mé ar áis thiubhraidh mé airgead duit. Tá mo theach sios annsin agus má bhíonn do obair déantá bhuail do speál ar do ghuailainn, agus teidh sios agus abáir le mo bhean go raibh mé imthighthe go dtí Cuige Laighean. Nuair a tháinig an trathnóna dubhairt an féar leis féin, sé an rud is fearr dul síos chun an Sean Hero d'feicsint. Do thog sé an speal agus do chuir sé é ar a ghuaileann agus do bhuail sé tharais. Bhí aige dul treasna na h-abhann agus bhí plank ar an abhainn. Nuair a bhí sé leath treasna do thuit sé isteach ins an abhainn. Do thuit an speal ar a cheann agus do bhain sé an cheann de.
    Tháinig an oidhche, agus do chuir an Sean-Hero filleadh uirrí agus tháinig sí
    AT1792A: The Priest's Pig