School: Ceathrú na Laithighe (Brownsgrove) (roll number 12138)

Brownsgrove, Co. Galway
Pádhraic Ó hAnnracháin

mná do bhí istigh a thosuigh ag caoineadh nuair a chloisfeadh siad é.
    Is gearr gur tháinic an caramhan aniar an bhóthair agus na blacantans ann. Bhí Peaitín ag gol nuair tháinic siad agus d'iarr siad air céard do thárla dhó agus dubhairt sé go raibh a mham caillte. Chuaidh cuid acu isteach san seomra chun na corpa a fheicéal agus dubhairt ceann acu gur breágh an corpa í gurab éigin nach raibh sí i bhfada tinn. "Ní raibh sí tinn chor ar bith" adeir Peaitín "acht leath-uair roimh ar cailleadh í fuair sí tinneas a bhoilig sin é an méid tinneas a chonnaic mise uirthi". Dubhairt siad le Peaitín annsin go raibh truaigh mór acu dó. D'fhág siad an teach annsin agus nuair a fuair Cáit iad imthighthe d'éirigh sí agus chuir sí síos an túlán agus rinne sí tae agus d'ól í féin agus Peaitín é go sona sásta.
    Pádhraic Ó Rathallaigh
    Carrowntanlis, Co. Galway