School: Ceathrú na Laithighe (Brownsgrove) (roll number 12138)

Brownsgrove, Co. Galway
Pádhraic Ó hAnnracháin

One night a reck of turf was put on fire by a man who had revenge on another man.

One night a reck of turf was put on fire by a man who had revenge on another man. This man lived in Carramanagh which is situated three miles below Dunmore. This reck was burned on the top of a mountain and the blaze was so big that it was seen at night above in Salthill.
    Peggie Flaherty
    Carrowrevagh More, Co. Galway
    Nora O' Conner
    72
  2. Tá cuimhneadh agam ar bean a bhí ina comhnaidhe i gCarramanach sa mbliadhain 1886. Bhi siopa beag aici agus bhí sí ag díol rudaí beaga. Juda Ó Ceallaigh do bhí mar ainm uirri. Aon lá amháin cuaidh sí go Dún Mhór agus tháinig an oidhche orra go luath chaill dar éad sí teacht abhaile. Bhí ciseán ina drum aici agus bhí droichead ar thaobh an bhothar agus chuir sí a láimh ar an droichead agus nuair a tháinig sí go coirneál an droichead thuit sí síos ins an abann. An maidin lá ar na bhárach fuair fir a bhíos ag dul ar an aonach í agus í caillte agus thug siad abhaile í.