Scoil: An Garán

Garraun, Co. Galway
Seán Breathnach

Ar an leathanach seo

1. Ní chaitheadh na daoine bróga ar chor ar bith fadó acht dheánaidís bróga de sheichí na n-ainmhidhthe agus chuiridís ortha iad san Gheimhreadh. Ní bhíodh aon bhróga ortha san Samradh ná san Earrach. Tá fear deisighthe bróg san ceanntar seo agus Liam De Búrca is ainm dó. Ní chaitheann na páisdí scoile bróa ar chor ar bith san samhradh. Fágann siad dóibh díobh iad i mí an Aibreáin agus ní chuireann siad ortha arí go dtí mí Deireadh Fóghmhair. Cuirtear bróga ar pháisdí nuair a bhíonn siad dhá bhliadhain d'aois. Bíonn bróga móra agus stocaí ar gach duine ar feadh an Gheimhridh. Bíonn bróga deánta de ruibéal ar cuid de na daoine nuair a bhíonn an aimsear fluich. Sroicheann na bróga
    Cáit Bean Uí Ríoghbhardáin
    Garraun, Co. Galway