Scoil: An Garán

An Garrán, Co. na Gaillimhe
Seán Breathnach

Ar an leathanach seo

1. Bíonn aonach i nGaillimh ar an chéad Céadaoin de gach mhí. Téigheann na daoine atá i n-a gcomhnuidhe tharr timcheall na h-áite seo ar an aonach agus díolann siad caoraigh, beithidhigh, capaill agus gamhna ann. Bíonn an t-aonach ann ar feadh dhá lá.
    Bíonn aonach san Ghaillimh gach mí. Do bhíodh aonach ann freisin fado. Bíonn aonach san Fhuarán Mór freisin uaireannta. Díolann na daoine annseo ba agus ainmidhthe eile freisin. Ní bhíodh mórán aontaighe san áit seo fadó. Do théigheadh a lán daoine go dtí an aonach san Ghaillimh fadó. Téigheann a lán daoine go dtí an aonach anois freisin. Bíonn muca aca freisin ar an aonach uaireannta. Bhíodh aonach i nDroicheadh an Chláirín freisin.
        1. trádáil