Scoil: An Garán

An Garrán, Co. na Gaillimhe
Seán Breathnach

Ar an leathanach seo

1. Tá go leór sean-iarsmaí tart timcheall na h-áite seo. Tá inaice le Tobar Sabhairne i mBaile na Cloiche agus tá leac ann. Bhíodh Naomh Sabhairne ag rádh paidir ar a glúnaibh ar an lic gach lá agus tá rian a glún ar an lic fós. Tá go leór liosanna thart timcheall na h-áite seo. Is féidir dul isteach i gceann amháin aca. Tá dhá sheomra ann agus tá seé déanta de cloich. Tá sé suidhte san nGarán. Tá sé go h-an dorcha istigh ann. Tá lios i mBaile na Manach agus tugtar Bearna Crádha air ? Sé an fath go dtugtar an t-ainm sin air ná go raibh daoine ag