School: Baile an Mhuillinn (B)

Milltown, Co. Galway
Pádhraic Ó Discín

1. Luibheanna agus Planndaí.
    Chuala mé go leór sgéalta faoí an trom agus an fát nác dtagann duilleóga air go dhéire an tséasúir. Aon úair amháin nuair a bhí Dia ag taistéal na tíre tháinig sé chomh súas lé crann trom agus dubhairt dé chomhnuighe a thabhairt dó mar bhí na {Jews} dhá thóraidheacht.
    Níor thug an trom aon chomhnuighe dó agus annsin chuaidh sé chomh fada leis an gcrann aithinne agus thug sé sin chomhnuighe dhó agus fáilte. Annsin dubhairt Dia nách gcuirfeadh an truim duilleóg amach go mbéadh na crainn eile go léir amach. Agus dubhairt sé go mbéad an aitinne ar an gcéad crann a bhéadh a cuid duilleóga amach.
    Tá go leór luibh a bhfuil leigheas mhaith ionnta faoí daoine atá tinn. Seo luibh a chuala mé go bhfuil leigheas maith ionnta ar duine a bhfuil {Rheumatism} air. Sé an t-ainm atá
    Críostóir Ó Gruagáin
    Tomás Ó Brían