School: Baile an Mhuillinn (B)

Milltown, Co. Galway
Pádhraic Ó Discín

1. Sgeal faoi thaidhbse
    Tá go leór aitreacha inaice na háite seo agus tagann daoine marbhtha ann i lar oidhche. Chuala mé na sean daoine ag rádh go bhfuil áit in aice mo theach agus go dtagann fear ann a fuair bás cúpla bliadhain ó shóin.
    Cuala mé na sean daoine ag rádh go dtagann sé ann gach oidhche ar an áit sin. Chuala mé freisean go bhfaca duine nó dhó é nuair a bhí siad a[g] teacht ó na gcuairt agus é ag siubhal an bóthair ina h-aonar agus gan aon bróg air.
    Nuair a bhí an fear sin a fághail bháis fuair se bás inganfhios dón sagart agus deirtear gurbh é sin an fáth go dtagann sé annsin acht ní labhruigheann aon duine leis mar shul a bhfuair sé bás bhí sé as a meaba[ir] agus bhíodh sé i gcomhnuidhe ag troid leis na comhursanna.
    Pádhraic Ó Néill
    Ummeracly East, Co. Galway