Scoil: Cros-Bhóthar (uimhir rolla 14688)

Pollacorragune, Co. Galway
Seán Ó Maoláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Maith féachaint a b’fuilmuid ar a staid ceadna armhian linn bas fhághail agus a thigheacht i láthair cathaoir a bhreithe amhnais. Taimid ag iarraidh maitheannas agus párdún dar n-aithreachaí agus dar máithreachai dár ndritheárachaí agus dar ndriféarachaí dar gcáirde gaoil. Beó agus marbh a d’fhag na ndiaid be oar a saoghal seo seinn. Ar an ábhar sin toil. Dé go ndeanfamaoid ar n-antoil fein go smachtuighmid srain le nar dteangachaigo gcuirimid ar bhriaird dé go meabhruighimid. Ar Phais Chríosta go smaoinighimid glór na h-aingeal. Gcloisimid. Ag moladh agus ag guidhedé go raibhmid le saogal na saoghal go brath Amén (le linn ar saoghal etc.) Leanamuid Críosta sa gcéad deichneabhar go gairdin. Phárthais in áit ar chuir sé allus foladh ó chuile bhall dá chorp ‘nait ar ghlac sé an dólás agus an dubhrón mór ar son feacaí sinne agus ar shon reacaí an Chinna Daonna go h-iomlán