Scoil: Beárna Dhearg (B) (uimhir rolla 14633)

Barnaderg, Co. Galway
Flaithrí Ó Súilleabháin

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fado. Agus bhí sé ag dhul go dtí teach ag cuairdh. Chonnaich sé teach agus bhí alán duine isteach ann agus aid ag rinnce. Cuaidh sé isteach agus áthas obrí air. Nuair a chuaidh sé isteach Chonnaic sé fear agus é *ina shuidhe* ag siadh sá chathaoir. Céan faidh ina bhfuil tú ann seó ar seiseon. Ó tá beirth duine bposad ar seisean agus tá sprí aige. Bhí an bheirt ag cainnt agus dubhairt an fear leis. An bhfuil tú anán rinnce a dhéanaimh "Tá" arsa an fear agus rug an fear ar an bheidhlón. Bhí an fear a rinnce, agus an fear eile ag deanamh ceóil nuair a bhí an ceol deanam agus an rinnnce deanamh shiudh síos agus iad ag caint fa tamal dubhairt an fear an bhfuil tú anan
    Tomás Ó Coen
    Clogherboy, Co. Galway