School: Ballylar (roll number 10444)

Baile Láir, Co. Donegal
Aodh A. Mac Congáile

1. A Thighearna agus a Cruithuightheóir Árd Rí domhain d'fhulaing ar son inne ag crann na páise na peacaidh mise riamh a Thighearna deán trocaire orm.

Chonnaiceas damh-sa aisling aréir,
    aisling an athar glóra, gur breitheadh Dia Ceadaoine é agus gur céasadh Dia h-Aoine é go deachaidh coróin spíonta fríd a cheann, claidheamh nimhe ar a thaobh dheas, a chuid fola ag tuitim anuas ar leacacha na sráide is olc an aisling í a mháthair. Sé a mhic is mór mo chumhaidh indiu.
    Níl an nduine da ndeirfeadh an paidir seo uair ins na ceithre uaire is fiche nach mbéadh Flaithis Dé ag a n-anam go brath.

Fuair mé na paidreach seo ó mo mháthair. Seo a h-ainm. Síli Ní Baoighill, Tuaim, Baile-Láir.
    Síli Ní Baoighill