School: Ballylar (roll number 10444)

Baile Láir, Co. Donegal
Aodh A. Mac Congáile

1. (continued from previous page)
    teach acht roimhe seo gheibheadh siad plúr nó bainne nó preataí. Bhí fear ag gabhail thart uair amháin agus nuair a thiocfhadh sé isteach d'fhiafruigheadh sé an raibh muca ar bith ag an mhuinntir agus deireadh sé go mbéádh luach maith ar na muca go raibh muca cogadh ag gabhail a thoiseacht.
    Siubhlann cuid aca agus bíonn caraistí le cuid eile aca. Bíonn an chuid is mó aca i ndreamannaí. Bá ghnáhach le muinntir Éamon na nEochrach fanacht idteach ar an tSeanach agus bhíodh siad ag innse sgéáltaí achan oidhche agus ag imirt cleásannaí. Bhí cuid mhór cleasannaí aca agus chruinnigheadh na daoine uilig isteach gach oidhche le h-éisteacht leó.
    Tomas Mac an tSaoir, Seanach
      1. people by social grouping