School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (continued)

Fad o shoin agus fad o shoin é. Bhí sin ann siud 7 seo. Ní rabh mé féin ariamh gan sean-sgéal no sgéal úr, no chumfainn sgéal no bhéinn gan aon sgéal. Bhí diulach ann a dtabhairfeadh siad bodach a' Tacain air, agus bhí gearrán aige a dtabhairfeadh siad an

féin go rabh sé sin ro-gharbh fiontach le fanacht acu go maidín.
    Shiubhail mé liom agus casadh trí euglomáin eile orm. Ceann na gcúl teannaidhe, béal rabhairt agus iad ag bainnt préataí.
    "Dia agus Muire ars mé féin nach bréagh na préataí iad sin!"
    Bhudaí mhiolaigh chan sin préataí acht ceartliní cineacha do chuir Dia na Glóire chun ár sinnsear do chothughadh agus a gcoingbhéal suas in óige agus i n-aice a chéile. Chonnaictheas domh féin go rabh siad sin ro-gharbhánta le fanacht acu go maidín acht ní rabh ní bfearr le déanamh. Chuaidh mé isteach; bhí sean duine giobarsach liath ar taobh de'n teinidh agus sean-duine giobarsach ruadh ar an taobh eile de'n teindih.
    " Ca bhfuil ait na strainséára"
    Micheal Ó Cómghail