School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal

Bhí baintreach ann am amhai agus dha cheann deag de clann aicí, seisear mac agus seisear nigneach.

Sgéal
    Bhí baintreach ann am amhain agus dha cheann deag de clann aicí, seisear mac agus seisear nigneach. Lá amhain dubhairt sí leis an mac a ba shine. " An bpósfadh tú do dheirbhshiur agus dubhairt sé go bpósfadh.
    Annsin dubhairt sí leis an dara fear an bpósfadh sé an dara dheirbhshiur agus dubhairt sé go bpósfadh. Dubhairt sí an rud ceadna leis an triomhadh fear agus iad uilig go dtainig sí fhad leis an fear a b'oige ach dubhairt seisean nach bpósfadh sé a dheirbhshiur, agus dubhairt sise an rud ceadna.
    Annsin ghlac an mhathair corruigh leo agus d'iarr sí ortha imtheacht amach as an teach no nach dtabairfeadh sise ach ceithre uair agus fice daobhtha le fanacht ann.
    D'imthigh an bheirt aca
    AT0315: The Faithless Sister