School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. (continued from previous page)
    dó agus nuair a bhí siad ag gabhail trasna an aith ghiorra go Pruislias, bhris bruach leis, agus bhi sé le feiceilt go dtí le goirid an áit a dteachaidh sé trasna, adeir sé bhí an rasa fada ach tá an ruide goirid.
    Ba annamh sin agus nar baineadh triuslughadh do go dtí go rabh sé ag bun an rása. Nuair a thainig sé ar amharc an chogaidh i bPruislais, bhí ceannphort na bPace as Gleann Domhain annsin agus bhí Connachan sa'n chruinnuighadh fósta. Labhair an cheannport le Connachan agus chraith lamh leis.
    " Och", adeir an , sagart mac Phaidín aithnigheann sé a mhuinntir fhéin agus ní aithnigheann sé muid inne, strainnséirí atá ionainn uilig. Bhain sé gáire as an méid a bhí ag éisteacht leis de na thaoibh fhéin. Rinne an sagart a dhithceall le cuiduighadh le muinntir Pruislais. Bhí sé saruigh amach
    Seamus Ó Gallchobhair
    Cáit Ní Ghallchobhair