School: Doire Beag (roll number 14503)

Doirí Beaga, Co. Donegal
Sibéal Ní Ghallchobhair

1. (no title) (continued)

Bhí beirt dhearthar . . .

eile i bpíosún fanacht le na thriall.
    An lá roimhe ré tháinic ministear isteach a’ amharc air. Chuir sé ceist air an raibh sé ag dul a athrú’, agus dubhairt sé nach raibh. Chuir sé ceist annsin air an raibh fhios aige ar dhuine ar bith a bheirfeadh focal ar a shon. Dubhairt sé nach raibh. Arsa an ministir annsin, “béidh mise i dteach na cúirte. Béidh mé ar cheann an sraithe agus béidh ribín glas uain ar mo hata. Cuirtear ceist ortsa an bhfuil aon dhuine le labhairt ar do shon. Sín thusa do mhéar ormsa”.
    Tharluigh mar dubhairt sé. Tháinig an ministear ‘un tosaigh agus fuair sé cead labhairt. Chuir sé an scrúdú’ seo ar mhimistear eile a bhí i n-éadán an t-sagairt.
    “Cé rinne ministear duit-se?”
    “Rinne an t-easbóg”.