School: Fionn-Tráigh (roll number 16357)

Fintragh, Co. Donegal
Aibhistín A. Mac Amhlaoidh

1. Cuireann muid preataí ar an fheirm sa bhaile. Ullmhuigheann mo dhearbhráthair an talamh in a gcóir. Cuirtear aoileach ar an talamh roimhre. Bheirtear leas boithighe agus leathaighe agus leas siopa air. Cuirtear síol na bpréataí in iomairí, agus cuirtear trí sraith i ngach iomaire. Cuirtear aoileach ar a mhullach agus cuirtear creafóg ar bhárr an iomlán. Ghnidhtear na h-iomairí le spád.Bhíodh céachta adhmaid ann fadó
    Níor dheineadh na ramhainní; ceannuigheadh iad. Gearann tú na préataí do réir mar tá síol ionnta. Bíonn cuid de na sciollann mór, agus bíonn cuid aca beag. Bíonn an spád in do láimh dheas agus an sciollann in do láimh eile. Ghnidheann tú poll leis an spád agus cuireann tú an sciollann isteach ins an pholl, agus líonann tú na poill. Ní chabhruigheann na comhursain lé chéile ag cur na bpréataí.
    Cuirtear spray ortha i gcoinnibh an duibh. Baintear iad le spád agus annsin toightear iad agus cuirtear isteach i bpoll iad. Ar tús roimhear
    Irene Nic Aonghuis
    Ballyara, Co. Donegal