School: An Eaglais, Ceapach Chuinn (roll number 1395)

Aglish, Co. Waterford
Tomás Ó Leinín

1. Bhí fear ag teacht abhaile ó tigh comharsan. Bhí sé an -dhéanach san oídhche agus do bhí sé ag dul trasna na páirce. Nuair a bhí sé leath- shlighe idir a thigh féin agus an tigh eile, d'airig sé slabhraí ag buaileadh ar a chéile.
    Nuair a bhí sé ag dul thar chlaidhe na páirce, chonnaic sé bean ag teacht cuige ar an gcasán. Do stad an fear agus tháinig an bean ag cuige agus dúbhairt sí leis teacht go dtí an áit sin an oídhche i ndiaidh sin ar an uair céadna. D'imigh sí as a radharc annsan.
    Chuaidh an fear go dtí an sagart agus d'innis sé don sagart i dtaobh na mná agus dúbhairt an sagart buideál uisce coisreachta a thabhairt leis.
    Chuaidh an fear go dtí an áit an oídhche i ndhiaidh sin agus tháinig an bhean. Do chaith an fear an t-uisce coisreachta timcheall agus ní raibh an bhean
    Siobhán de Róiste