School: An Eaglais, Ceapach Chuinn (roll number 1395)

Aglish, Co. Waterford
Tomás Ó Leinín

1. Páirc Na Spride
    Bhí fear ag dul abhaile ón áit éigin uair. Bhí sé tar éis dó dheag san oíche agus chuaidh sé trasna na páirce chun slí gairid do dhéanamh. Do bhí sé ag dul thar claidhe do páirc éigin nuair do chonaic sé bean ina shuí ar cloch mór bán. Bhí an bean ag ciaradh a cuid gruaige. Shiúl an fear go mear thar an bhean. Nuiar a chuaidh an fear abhaile do thit sé tinn agus bhí sé tinn go ceann teí mhí. Nuair d'éirigh an fear as an leaba dúirt sé an scéal dos na comharsain agus do glaodhadar Páirc na Spride ar an bpáirc.
    An Bánárd.
    Bhí an féar ag fás go han-árd ins an bpáirc agus do glaoidh an fear gur leis an pháirc An Bhanárd air.
    Páirc an Chaisleáin
    Bhí caisleáin ins an bpáirc fadó.