Scoil: Inbhear (uimhir rolla 12568)

An tInbhear, Co. Mayo
Tomás Mac Gearbhuigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ag seoladh isteach. D'innis sé sin do Bhrian agus dubhairt Brian gur ar an mbád sin a bhí luach na mbó. Annsin chuaidh Brian síos go dtí an bád agus bhí bosca mór óir istigh sa mbád agus thug sé leis é. Deirtear gur thug sé cuid de'n óir do'n fhear agus choinnigh sé an méid bhí fágtha é fhéin. Chuaidh an fear abhaile annsin agus a chuid óir leis agus é lán t-sásta. Ní raibh sé i bfádh na ndiaidh sin gur dhubhairt Brian lena mhac fhéin an t-ór a chur i bhfolach in áit eichínt. Chuaidh an mac amach agus rinne sé mar dtubhradh leis acht cé'n áit ar chuir sé an t-ór i bhfolach acht in áit eicínt a raibh an ghrian ag taithneadh. D'fhíll sé ar ais annsin agus d'fhriafruigh Athair dhe ce'n áit a raibh an t-ór i bhfolach aige. Dubhairt Brian annsin gur ag fiadóirí a bheadh an t-ór sa deireadh.
    Cáit Ní Nuainn
    Seán Ó Nuainn