Scoil: Inbhear (uimhir rolla 12568)

An tInbhear, Co. Mhaigh Eo
Tomás Mac Gearbhuigh

Ar an leathanach seo

1. Cuirimíd sinn féin i bhfiadhnaise Dé: deanaimíd guidhe air. Creidim a Dhia go bhfuil Tú annseo i láthair: go bfuil Tú ag féachaint orainn: go bfuail Tú ag éisteacht linn go bhfuil fios Agat ar mo chuid smaointibh. Adrann agus ónóraim thú. Aimhrighim gur tú mo chruthuightheóir agus m'árd Tighearna. Isligim mé féin go h-iomlán faoi do smacht bheirim buidheachas Duit a Thighearna Dé faoi gach tiodlacadh agus gach grásta d'ar thug tú dhom ó thainig mé ar an saoghal seo go speisealta faoi mo thabhairt slán ó'n lá indiu agus ó chodladh na
    h-oidhche aréir. Gním ofráil. Ofráilim Duit a Dia mo chorp agus m'anam, mo chroidhe, m'intinn agus mo thoil: mo smaointe, mo bhriatra agus mo ghniomhartha go foighdeach gach masla agus gach anró ar fhulaing mo Slánuightheóir go fonnmhar ar mo shon sa i gcrann na Páise. Guidhim tú a Thighearna as acht Páis d'aon
    Micheál Ó Corcoráin
    Dún Ceartáin nó Gleann an Ghad, Co. Mhaigh Eo