Scoil: Gortown, Cill Seanaigh (uimhir rolla 14238)

Baile Mhic Cráibhín, Co. an Chláir
M. Mac an Airchinnigh

Pósadh
    Sé ai Inid an t-am den bhlían is mo pósanndaoine.Dar le daoine síad na laetheannta agus na míosa atá mí rathmhar cun pósta ná- an Carghaos agus an Aidhbhint.
    Tugtar an Inid ar an aimsir ó lá Nodlag beag go dtí Céadaoi9n an lúaitrid agus 'sé Máirt na hInide an lá deireannach chun pósta.
    Núair a pósann daoine is gnáth le sgata garsún dul cun tig an lanamhan agus gréas rinnche a dhéanamh ann.Tugtar búachaillí tuighe ortha san,toisg go mbíonn síad clúduighthe le tuighe .
    taréis an pósta bíonn fleadh mór ag muinntear an lanamhan, agus imn a diaidh sin téigeann an beirt nuashpósta ó baile go ceann tamall ag caitheamh mí na méala .
      1. filíocht
    Máire Ní Chonmara