Scoil: Dubhlinn (B.), Inis (uimhir rolla 4870)

Dúlainn, Co. an Chláir
Tadhg Ó Seasnáin

Ar an leathanach seo

1. Tá reilg san paróiste seo agus Cill Aillidh an ainm atá air. Tá sé suidhthe in Dubhlinn. Cuireadh a lán doaine ann. Tá cuma cearnógac ann agus tá fothrac teampuill i lár an reilg agus cuireadh a lán daoine istig ins an teampuill. Tá sean Croiseanna agus túmbaí ann. Is reilg aosta í agus is deachair slighe fhágail ann anois le h-í uaigh nuadh.
    Tá leach mór fada leagtha ar an cuid is mó de na h-uaigeanna. Tá falla árd timceall na reilge agus geata iarrainn ar an bhfalla sin. Deineadh bóthar nuadh isteach go dtí an reilg cúpla bliadhain ó shion. Is ann tá mo shinnsir curtha.