Scoil: Cluain Eich (uimhir rolla 9942)

Suíomh:
Cluain Fhéich, Co. Liatroma
Múinteoir:
Sr. Ó Donnabhair
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0219, Leathanach 284

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0219, Leathanach 284

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Cluain Eich
  2. XML Leathanach 284
  3. XML “Food - Sloe Wine”
  4. XML “Food - Sloe Wine”
  5. XML “Food - Ketchup”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. First you get ripe sloes and fill a bottle with them. Then you bury it and when it is a week buried four spoonfuls of sugar and a pint of water is put to them and they are left down for a fortnight. When it is buried three weeks it is taken up and strained and then it is ready for use.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
  3. Keth-up
    Gather mushrooms and put them in a crock. Put salt on them and they will turn into water. Boil the water with pepper, cloves, cinnamon and spice for a few hours.
    Keth-up is used as sauce
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.