Scoil: An Clochar, Uarán Mór

Órán Mór, Co. na Gaillimhe
Eibhlín Ní Ghreallaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí beirt dochtúir ann fadó, agus bhí duine acu an-sean. An doctúir óg ní raibh mórán eolais aige ar galra nó ar tinnis chor ar bith. Bhí an sean-doctúir an-léigheannta ar fad.
    Aon lá cuireadh tuairisg ar duine acu a dhul go dtí fear a bhí an-tinn. Chuaidh an sean-dhoctúir ar aon-chuma. Nuair a tháinig sé go dtí an teach chuir bean an tighe múrtha fáilte roimhe agus threoruigh sí é go dtí seomra an fhir thinn. Ar bhfeiceál an fear tinn dó do chonnaic se blaoscannaí eistrí faoi'n leabhaidh. D'iarr se ar an bhfear tinn a mbiodh sé ag ithe eistrí. Dubhairt seasean go mbiodh uaireannta. D'orduigh sé dó gan iad d'ithe arís.
    Nuair a shroic sé an baile