School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Dhún na nGall
Teachers:
Tomás Mac Fhionghaile Brighid Ní Cheallaigh

1. (continued from previous page)
    é cúpla céad bliadhain ó shóin. Gnidhthear usaid dó go fóill leis na daoine uaisle a dtabhairt thart go dtí an Tráigh Mhór, agus le radharc deas a fhaghail. Na casain seo uilig a bhí ag na sean daoine, tá bealaigh mhóra déanta dóbhtha anois. Mar ní rabh bealaigh mhóra ar bith ann an t-am sin, ní rabh aca acht sean chasain. Níl mórán sean-chasain uiligh ar fad ann anois. An chuid is mó de na boithre atá againn ins an ceanntar seo anois, ba iad sean chasain a bhí ann ag na sean-daoine i bhfad ó shoin. Tá sean chasan eile ag gabhail as na Dúnaibh go dtí Míodhbhaigh. Téigheann sé fríd an cnoc agus amach síos go Míodhbhaigh acht tá bealach úr ann anois.
    (Ó Mhicheal Mac Giolla Brighde)
    Tá an fear sin beo go fóill. Tá sé deiche mbliadhna agus fiche do aois, agus fuair sé an scéal sin ag sean duine a bhí ins na Dunaibh. Fuair sé é nuair nach rabh sé acht na ghasar bheag. Fuaras é ins an bhliadhain 1911
        1. infreastruchtúr poiblí
    Anna Nic Giolla Bhrighde