Scoil: Mín Teineadh Dé

Mín Tine Dé, Co. Dhún na nGall
Pádraig S. Mac a' Ghoill

Ar an leathanach seo

1. Tá léigheas agam fá choinne an leonadh agus seo é. Teigheann duine agus geibheann snáth. Annsin teighaenn sé go dtí an duine a bhfuil an leonadh air agus seo an rud a deireann sé.
    Nuair a chuireann sé an snáithe leonta ar an leonadh seo an rud a deireann sé "An gortughadh seo" ní headh is leonta seo "An leonta seo" "An gortughadh seo" Ní headh is leonta seo.
    "An fear atá thiar sa phurtach thar aniar agus tabhair leat an leonadh seo" "An fear atá thiar sa phurtach thar aniar agus tabhair leat an leonadh seo"
    "An fear atá thiar sa phurtach thar aniar agus tabhair leat an leonadh seo"
    Faithne
    Tá leigheas agam fá choinne na faithní agus seo é. Teidheann duine agus gheibheann sé luaith bhán agus tabhrann sé é don duine a bhfuil na faithne air.
      1. cleachtas an leighis
    Peadar O Fuaraisce