Scoil: Mín Teineadh Dé

Mín Tine Dé, Co. Dhún na nGall
Pádraig S. Mac a' Ghoill

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann aon uair amháin agus bhí mac amháin aige. Lá amháin thug sé a mhac go dtí an aonach. Ní rabh sé i bhfad ag an aonach go dtí go dtáinig fear isteach ó'n fhairrge ar bhád. Bhí gruag dhearg aige.
    Chuir an fear Ribeach Ruadh ceist ar an fhear "An bhfuil tú a ghabhail an gasúr sin a fhastughadh," "Go cinnte" ars an fear. "Dubhairt an fear go bhfastochadh sé é ar feadh bliadhann agus lá.
    Chuaidh an bheirt ar an bhád agus d'imthigh siad amach ins an fhairrge. Bhí siad ar an fhairrge chomh fada sin gur shíπ an gasúr nach mbéadh siad ag an áit ariamh. Ins an deireadh tháinig siad
    Prionseas Mac Suibhne
    Ard an Rátha, Co. Dhún na nGall