School: Baile Uí Bhuaig (B.) (roll number 14816)

Baile Uí Bhuaigh, Co. Cork
Martias Ó Luasaigh

1. Ofrailimíd suás an Choroinn Mhuire seo in iónoir gach nóir is inoir dan Tíghearna. A iarraid ar a Tigearna Trócaireach agus ar a máthair beannuighte má ta fuigeal faois tine i bfúiséóge dearmad Aifrinn aón smúic ná smáich on sáoghal seo teacht i gcoinnibh aón anam creatúra ata na ghádtur anocht Día is Muire agus Michéal agus an dhá Aspog déug aingeilí leó lúigeadú ar a mblíadanta agus meadú ar a n-glóire agus le nár nanam bocht féin ar úair ár mbáis núair is fear linn úair ár mbáis is na ragaidmíd bás i bpeaca. Aimean a Thígearna Agus mar a tháimid anoct ag íarraid ar an Tígearna Trócaire agus ar a mátair bannuighthe sinn a bheit seact fearr blían ó anocht fé cuid fé chlú fé ghean De agus ár gcomharsan i ngrásta dhé agus i leas ár n-anama.
    Diarmuid Ó Céilleachair