School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

suas go dtí an teine agus do bhí mála mór prátaí sa chúinne agus do thóg sé dá phráta.
    Do dhein sé ceann acu do ghearrradh agus do chuir sé rud éigin isteach ann is do dhún sé airís é agus dubhairt sé in aigne féin an duine a íosfhaidh é seo ní labharfhaidh ná ní shiúlbhleócaidh sé a thuille.
    Ansan do tháinig sé go dtí an bachach agus do thug sé dho an phráta a gheárr sé agus dubhairt sé leis go gcoiméadfhadh sé ceann acu na lámh an fhaid a bheadh sé ag ithe an chéad cheann.
    Do thosnuig an bhacach ag ithe chómh mear is do b'féidir leis.
    Nuair a bhí an chéad phráta leath ithte aige dubhairt sé ó ta sé go breágh agus nuair a bhí sé go léir ithte aige do thuit sé marbh ag an ndorus an fear bocht.