School: Cnuicíní (roll number 13123)

Garranearagh, Co. Kerry
Mrs J. Booth

1. (continued from previous page)
    Seana croite agus tá sé ann fós. Ní biadh istig i scoil thomhas anois acht beithidhigh. Tá sí le feisginth cois abhainn fós.
  2. Fadó do bhí scoil 'san áit in dtugtar "Cilló" air timcheall ceithre páircheanna ó mo thig féin. Scoil ceann tuighe do b'eadh í agus bhí sí cuibhseach deas, nuair a bhí sí nuadh. Ní raibh aon bínisí sa scoil sin, ach clocha móra agus na buachaillí agus na cáilíní ina suidhe ionnta. Do bhí mo shean sean athair ag dul go dtí an scoil sin ar feadh seacht mblíana nó mar sin. Tá sé suas le chéad is triocadh do bhlíana ó shoin sar a bhí mo shean shean athair ar scoil. Deirtear go raibh suas le caogadh nó seasca scoláirí ag dul go dtí an scoil sin. Ins gach paróiste in Éirinn beagnach do tagadh daltaí an paróiste le chéile i mbothán éigin nó cois scairte agus do dhíolaidís beagán airgid le fear chun iad a mhúineadh.
        1. buildings
    Brídh Ní Aodhgáin