Scoil: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bfhuil Gaedilg ag an té a bíonn sí ag cainnt leo. Níl móran sean-sgéaltai aicí, tá sé iontach an méid sgéaltaí beaga a thig leithe innse.
    Fosta tá Seán Mac Dómhnaill é os cionn 80 bl. As Co. Árd Macha é. Bhí sé i bpeas na Sasana agus phos se bean as an bhaile seo. Beurla uilig a labhrann seisean. Deirtear gurb' é is fearr fa seo ag innse sgéalta beaga greannmhara. Tá eolas mór aige ar stáir na h-áite agus cuireann se suim mor in rudaí a tharlaidh ins an áit fad o shóin. Ní chualaidh me Meadbh Ní Fearadhaigh nó Seán Mac Domhnaill ag innse sean- sgealtaí ariamh ach thig leo sgealtaí breaghcha fa na linn fhéin.
    Ta sean-chabhlach amháin ar an bhaile agus tá cuid de na chlaidhe. Ní chualaidh mé ariamh ca bhfuil no ce'n áit a bhfuil na daoine a bhí ins an teach seo.
    Ba gnátach leis an aos óg uilig a dhul go Meirioca tá scór blian ó shóin agus anois níl duine ar bith annseo nach bhfuil na muinntear ann.
    Gort an Choirce, Co. Donegal
    Meadbh Ní Fheanadaig