Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 18_012

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 18_012

an bean leis an fear go raibh dhá ge ann.dubhairt an fear leí a bheal do dunadh mar gurbh é sgáth an gé eile a bhí ann.Dubhairt an bean leis go raibh dá gé ann agus dubhairt an fear nách raibh acht aon gé amhain an"bhí dá ge ann "arsan bean."Ní feidir liom bheith liom bheith ag áitheanh duit"arsa an fear leí .Do cuadar go dtí an posadh agus pe fhochal dubhairt a fear lena mnaoí dubhairt sí leis go raibh dá ghé ann agus dubhairt sé leí go raibh aon gé ann agus dubhairt sí leis aris go raibh dhá ghé ann .Táinig náire ar an fear agus dubhairt sé leí teacht abhaile .Do táinig sé abhaile ag do shínse siar agus tar éis tamaill dubhairt an fearleí biadh a thabhairt dona páistí .Dubhairt sí leis go raibh dha gé ann agus dubhairt se -sin "nach raibh an acht aon gé amhain " Do shín an bean siar sa deire cun bháis agus do bhailig na cómarsain agus a cháirde go léir agus do
    Siobhán Ní Lochlainn
    Caisleán Boirne, Co. an Chláir