Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 07_018

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 07_018

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    níos mó úb na itheann siad ar fad na bliadhna sin. Bíonn na laeteannta saoire ag na daoine ar an Cásg. Bíonn féile mhór ag na daoine ins gac áit Domnac Cásga. Is ar an lá sin d'éirig an Críost ón marbuigeach agus is mhaith duinn fláir agus feasta so bhead againn.
    Oidhce Samhna
    Deireann na daoine go mbíonn na sídeoga an oichce sin. Bíonn alán pisróige ag na daoine i dtaob an oichce sin. Deineadar caca agus cuireadar fáinne isteac ann agus an té a fuair an fáinne is é luag pósfair agus an té a fuair an píosa cásán is é is luag caillfear agus an té a fuair an píosa
    Eamon Mac Conmara
    An Mhoingeach Thiar, Co. an Chláir